Google
Google
Over deze site
Waarom deze site?
Sommige mensen vragen zich af: Waarom maak je zo'n site? Wat heb je eraan? Nou, ik heb deze site puur gemaakt omdat ik het hartstikke leuk vind om websites te maken. Ik ben al vaak begonnen aan een website, maar meestal had ik geen zin meer om hem af te maken. Meestal was dat omdat ik gewoon geen inhoud had voor de site, geen onderwerp. En een echte serieuse site maken, bijvoorbeeld voor mijn atletiekvereniging, leek me ook iets teveel werk en tijd kosten. Dus tot nu toe is er nooit een echte site uitgekomen. Toen ik eindelijk eens een site nodig had; namelijk een site voor mijn programma's die ik maak, was ik te druk bezig met het programmeren zelf. Die site heb ik dus maar door Kevin laten maken, nog bedankt ervoor! En ook voor de webhosting waarvan ik een jaar gebruik heb mogen maken. Nu ik eigen hosting heb staat hij daarop: rpsoft.nl

Hoe het begon
Nou...ik had het er met een vriend over dat het best leuk is om een alto-test te maken om te kijken hoe alto je bent. Het was nieteens de bedoeling om het echt openbaar te maken, maar eigenlijk vooral voor vrienden enzo. Hier ben ik toen dus aan begonnen en heb alles in HTML gemaakt. Als de test klaar was zorgde een heeel simpel PHP scriptje ervoor dat de resultaten naar mij toegemaild werden. Het kostte me niet zo heel veel werk, 2 uurtjes ofzo. Toen had ik iets heeel simpels, met een slechte, nauwelijks aanpasbare layout. Ik was niet tevreden en bedacht dat ik het ook wel zo kon maken dat ik de vragen in een database zou zetten en die dan uitlezen. Het grote voordeel zou dan zijn dat het heel weinig werk is om de layout van de site aan te passen, en het ook makkelijk zou zijn om meer vragen erbij te zetten, of een nieuwe test te maken. Dit heb ik toen dus gemaakt en het was nog dezelfde dag klaar.

Hoe het verder ging
Toen het net af was heb ik in mijn msn naam gezet hoeveel procent alto ik was en ook de url van de test, die toen nog op www.vanhaare.nl gehost stond. Toen ik een paar uur later terug kwam van scouting bleek de test al 34x gemaakt te zijn, dat vond ik best veel voor een paar uurtjes. Maar toen had mijn hele msn lijst hem dus gemaakt, en verwachtte ik niet dat het nog veel meer gemaakt zou worden. De volgende dag ben ik een beetje nieuwe dingen gaan maken zoals het aanmelden voor een nieuwsbrief en commentaar die je op de test kon geven. Ook zorgde ik dat je een code kreeg waarmee je je score van de test op je site kon zetten. Bij de score hoorde ook een foto op wie je het meest lijkt. Die foto's zijn gewoon van vrienden van mij. Even later had ik alles voor elkaar met mijn eigen hosting en heb ik de site op testjes.rpsoft.nl gezet.

Hoe het druk werd
Het leukste gedeelte van de site was af en ik heb er een hele tijd niks aan gedaan. Ik wist gewoonweg niks. Ik zag langzaam de hoeveelheid mensen die de alto-test maakten toenam. Gemiddeld ongeveer 40 a 50 per dag met een record van 238 op 15 december. Nu is de alto-test totaal al meer dan 1800x gedaan. Deze week ben ik druk bezig geweest een echte site te maken, en dus niet zoals het eerst was alleen een pagina met testjes. Vond ik ook wel eens tijd worden eigenlijk.

Het doel
Mijn doel is om gewoon wat vermaak aan mensen te bieden en er zelf ook veel lol aan te beleven. Ik vind het belangrijk dat de site overzichtelijk is zonder teveel rambam. Ik wil dus sowieso ook zo lang mogelijk reclame vrij blijven. Als de bezoekersaantallen te hoog worden, en het te duur voor mij zal worden..dan komt er pas reclame. Ik hoef er niks aan te verdienen. In de toekomst ga ik meer testjes maken en wil ik dat het gedeelte wat op je site komt er wat beter uit ziet. Als er in totaal 10.000 testjes gemaakt zijn ben ik tevreden.